Росія готова заплатити Україні за "анексію" кримських легкоатлетів

Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) готова виплатити Федерації легкої атлетики України матеріальну компенсацію за надання можливості кримським спортсменам виступати за Росію

Про це заявив президент ВФЛА Валентин Балахничев, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"У нас є домовленість з українською стороною щодо вирішення цього питання. Ми перебуваємо в стадії закінчення переговорного процесу. Упевнений, що питання про можливість виступу кримських спортсменів за Росію буде вирішено. Це буде залежати від наших зобов'язань, які ми повинні виконати. У тому числі, і матеріальних. Як тільки Федерації легкої атлетики Росії й України домовляться, подальший процес піде дуже швидко", - заявив Балахничев.

Нагадаємо, кримська легкоатлетка Віра Ребрик, яка у складі збірної України стала чемпіонкою Європи-2012 з метання списа, у травні 2014 отримала російське громадянство. Однак спортсменка поки не має можливості виступати за нову країну через відсутність відповідних домовленостей між федераціями легкої атлетики Росії та України.

Як уже повідомлялося, президент Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) Ігор Гоцул заявив, що Росія повинна відшкодувати Україні компенсацію за витрати на підготовку Ребрик. Ця сума еквівалентна $150 тисячам.