Росія просить пощади у рейтингових агенств

Влада Росії веде переговори з міжнародними рейтинговими агенціями, що заявили про намір переглянути кредитні рейтинги країни

За словами міністра фінансів Антона Сілуанова, російська влада роз'яснює міжнародним рейтинговим агентствам свою політику та економічну ситуацію в країні, повідомляє ВВС.

"Ми говоримо про те, що так, дійсно, у нас відбулися стресові коливання на валютному ринку, так, дійсно, велике зростання вартості позикових коштів на міжбанку. Але це був різкий сплеск, зараз наслідки ці нівелюються ... У нас відбулося вже зараз заспокоєння грошового рику, ставки знижуються на міжбанку, валюта заспокоїлася", - сказав Силуанов.

Міністр стверджує, що Росія залишиться кредитоспроможною навіть при ціні на нафту в 60 доларів за барель.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's у середу помістило на перегляд з можливістю зниження суверенні рейтинги Росії за запозиченнями в іноземній валюті.

Рейтинг Росії за оцінкою міжнародних агентств Fitch і Moody's зараз знаходиться на два ступені вище "сміттєвого" (спекулятивного). Агентство Fitch планує переглянути рейтинг Росії в січні 2015 року.