СБУ назвала фейком чергові "докази" провини України в катастрофі "Боїнга"

В СБУ вважають заяву Слідчого комітету Росії щодо причетності українського штурмовика Су-25 до катастрофи малайзійського "Боїнга" фейком і коментувати не збираються

Про це повідомили у відомстві, передає Еспресо.TV з посиланням на  "Українську правду".

"Це черговий фейк, ми не будемо його коментувати", – сказали в СБУ.

Нагадаємо, нещодавно російське пропагандистське видання "Комсомольська правда" оприлюднила інтерв'ю з "секретним свідком", який заявив, що літак рейсу MH-17 на Донеччині збили ракетою "повітря-повітря", випущеною зі штурмовика СУ-25 українських ВПС. Після чого слідчий комітет Росії допитав цього свідка "Комсомольської правди" і заявив, що готовий надати міжнародній комісії "отримані дані про причетність українських військових" до катастрофи "Боїнга-777" на сході України. 

Однак голландським журналістам вдалося знайти нові докази того, що малайзійський "Боїнг-777" був збитий з території, контрольованої бойовиками. Зокрема, йдеться про три фотографії та інтерв’ю зі свідком вибуху і автором цих фотографій. За словами свідка, фото є непрямими підтвердженнями того, що літак був збитий ракетою з контрольованої терористами території.

Зазначимо, що літак Боїнг-777 малазійських авіаліній був збитий  17 липня  в районі міста Торез Донецької області. Внаслідок катастрофи загинуло 298 людей, з них 80 дітей.