У Києві влаштували ярмарок альтернативних ялинок, аби зберегти живі

Вже десятий рік поспіль у Києві проводять акцію "Збережи ялинку"

На благодійному ярмарку в КМДА представили композиції з лапника, ялинки з пляшок, картону і табуреток. Усі ці оригінальні та красиві ялинки презентують для того, аби показати, що не лише живими ялинками можна прикрасити оселю та створити новорічну атмосферу, повідомляє Радіо Свобода.

Акція "Збережи ялинку" спрямована на популяризацію використання альтернативних новорічних композицій, щоб зберегти живі хвойні дерева.

"Хочеться, щоб якось припинилось це варварське знущання над ялинкою. Цього року дуже багато креативних робіт: із кульок, вішаків. Люди вмикають фантазію і справді щось роблять", – заявляє автор двох новорічних композицій – ялинок із табуреток Олександра Головко.

Автори більшості робіт – діти. Зібрані кошти організатори планують витратити на інтерактивний ігровий стенд у міському Будинку природи.

"Ми провели конкурс для понад 500 дітей: вони надсилали новорічні прикраси, малюнки, ялиночки, композиції, також провели кілька майстер-класів. Саме ці роботи сьогодні – на благодійному ярмарку", – розповідає Галина Бузан, заступник директора київського міського Будинку природи.

За словами організаторів, на ярмарку планують зібрати до 10 тисяч гривень.