Гурт "Крихітка" виклав безкоштовно у мережу свої нові пісні

Український гурт вільно розповсюджує свої пісні у рамках проекту "Донор"

Український гурт "Крихітка" завантажив у мережу максі-сингл "Донор" з кращими піснями своєї електро-програми. Про це учасники гурту повідомили на своїй сторінці у Фейсбук.

"Друзі, наш експеримент по легальному, але вільному розповсюдженню музики, який ми назвали CrowdREfunding* припав на важкий і цікавий для країни час. Час покласти його під ялинку. Ми дякуємо всім відповідальним слухачам, що готові платити за музику артистам і авторам напряму, оминаючи непрозорі схеми організацій колективного управління, корупцію та посередників", - написали вони.

Наразі учасники отримали за свої пісні, вільно викладені в мережу, 11 140 грн. від шанувальників, при чому затративши на цей проект 36 000 грн.

"Це прекрасна тенденція. В Україні з'являється відповідальний слухач, готовий підтримувати артиста не лише лайками і квитками. Ми вдячні вам за довіру і вивантажуємо всі треки цього танцювального макси-сингла. Дякуємо. Ми є культурними донорами одне одного", - зауважили музиканти.

CrowdREfunding – це форма оплати музики, при якій публіка сплачує музикантам анонсовану вартість студійного запису, після чого музиканти вивантажують пісні для вільного розповсюдження в мережу.