Міліція оперативно повернула вкрадене з Володимирського собору золото

У ніч з 23 на 24 грудня у Володимирському соборі в Києві зловмисник викрав із ікони золоті прикраси та дорогоцінності

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті УПЦ КП, передає Еспресо.TV.

Зокрема, зловмисник заліз у дзвіницю собору по ринві, проник у храм і, погрожуючи ножем охоронцеві, викрав золото з ікони.

Однак охоронець собору оперативно простежив за грабіжником вулицями міста і повідомив правоохоронним органам про вчинений злочин. У ту ж ніч столичній міліції вдалося зловити грабіжника.

Вранці в четвер до Патріарха Філарета прибув начальник ГУМВС України в Києві генерал-майор міліції Олександр Терещук і начальник Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві підполковник міліції Руслан Осипенко, які віддали йому вилучені у злочинця викрадені коштовності.

Філарет розповів, що до ікони Матері Божої Гербовецької віруючі на знак подяки приносять різні коштовності, тому біля неї завжди багато прикрас. 

Довідка. Ікона Божої Матері "Гербовецька"
Історія чудотворного образу, який нині перебуває в св. Володимирському патріаршому кафедральному соборі сягає сивої давнини. Відомо, що на початку ця свята ікона була написана на полотні, а згодом наклеєна на липову дошку. В кінці XVII ст., в часи турецьких завойовників, Гербовецька ікона неодноразово палала у вогні, але завжди залишалася неушкодженою.

На початку XIX ст. Чудотворна ікона була "зодягнута" в срібний одяг, прикрашений коштовним камінням. В такому прекрасному вигляді вона перебуває по сьогодні. У Свято-Володимирському соборі вона знаходиться з часів закінчення Великої Вітчизняної війни.