Москаль: Протягом останньої доби терористи 11 разів обстрілювали Луганщину

Оперативна ситуація на Луганщині продовжує залишатися напруженою. За минулу добу зафіксовано 11 обстрілів контрольованої Україною території з боку терористів "ЛНР"

Про це йдеться у повідомленні прес-служби голови Луганської ОДА Геннадія Москаля, передає Еспресо.TV.

Найбільш гарячими точками стали населені пункти Станиця Луганська, Попасна та Чорнухине. В Станиці протягом дня й ночі періодично спалахували перестрілки з використанням крупнокаліберних кулеметів, автоматів та мінометів.

"Після півночі розвідувально-диверсійна група бойовиків пробралася в селище й обстріляла з автоматичного гранатомета позиції батальйону МВС “Чернігів”. Ніхто з українських бійців не загинув і не поранений", - повідомив Москаль.

Близько 5-ї години ранку терористи з боку окупованого Первомайська здійснили мінометний обстріл Попасної, зробивши десять пострілів. На щастя, ніхто з мирних мешканців не постраждав, інфраструктура не пошкождена.

На околицях Чорнухиного протягом дня тривали перестрілки з автоматів, а близько 15-ї години околиці селища обстріляли з автоматичного гранатомета. Інформації про постраждалих та руйнування інфраструктури немає.

Однак без жертв серед мирного населення не обійшлося — в Станиці Луганській на гранаті підірвався 45-річний мешканець. Тіло чоловіка з багаточисельними осколковими пораненнями тулуба знайшли в його ж автомобілі на одній із вулиць райцентру. За попередніми даними, він оглядав або намагався розібрати знайдену гранату, яка вибухнула. Це вже другий підряд аналогічний нещасний випадок у Станиці — днем раніше на гранаті РГД-5 тут підірвалися двоє місцевих чоловіків, один із яких загинув на місці, а другий потрапив у лікарню.

"Надмірна мілітаризація регіону, постійні бойові дії, покинуті боєприпаси призводять до таких НП, від яких страждають мирні люди. Скоріше за все, кількість подібних випадків у майбутньому тільки зростатиме", - відзначив Москаль.