США заборонили своїм літакам польоти над Сімферополем і Дніпропетровськом

Федеральне агентство повітряного транспорту (FAA) США з 29 грудня розширює заборону польотів для американської авіації над Сімферополем і Дніпропетровськом з міркувань безпеки

Про це йдеться в розпорядженні FAA, розміщеному на офіційному сайті Федерального реєстру американського уряду, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Ця дія розширює територію, у якій заборонені польоти осіб, визначених Спеціальними правилами федерального регулювання (SFAR) № 113, включаючи всю зону польотної відповідальності Сімферополя і Дніпропетровська", - уточнюється в документі.

При цьому підкреслюється, що такий крок пов'язаний з необхідністю "запобігання потенційної небезпеки для людей і літаків, задіяних у таких польотах".

На початку квітня нинішнього року FAA ввело спеціальні правила SFAR № 113, які мали назву "Заборона окремих польотів в районі диспетчерської служби Сімферополя". Документ виключав можливість авіаперевезень в частині зони повітряної відповідальності Сімферополя.

Під дію документа підпадають всі авіаперевізники США, американські комерційні оператори, а також особи, які мають свідоцтва льотчиків США, за винятком випадків, коли такі особи діють на повітряних суднах, зареєстрованих у США, але як іноземні перевізники. До цього списку також потрапили оператори цивільних літаків, зареєстрованих у США, за винятком, коли такі оператори є іноземними авіаперевізниками.