У лабораторії в США недогледіли за Еболою: Лаборант і дюжина співробітників ризикують заразитися

В урядовій лабораторії в США більше десяти осіб піддалися ризику зараження лихоманкою Еболи

Про це повідомляє Newsru.com з посиланням на New York Times. В лабораторію помилково надіслали живі віруси, про що не знали співробітники лабораторії.

Подія сталася в лабораторії Центру з контролю і профілактики захворювань (ЦКПЗ) в Атланті, штат Джорджія.

Причиною цього серйозного інциденту стала халатність і порушення правил техніки безпеки. Зразки, що містили живий вірус Ебола, помилково переправили з захищеної лабораторії штаб-квартири ЦКПЗ на інший схожий об'єкт, на якому не знали, який саме матеріал надійшов до них. З цими зразками працював лаборант, який ні про що не підозрював, і не користувався навіть захисною маскою. Зараз медики відстежують його самопочуття.

За словами офіційного представника ЦКПЗ Барбари Рейнолдс, у лаборанта, який працював без необхідного захисту із зразками, симптомів лихоманки Ебола не спостерігається. У лабораторії під час інциденту перебували ще 12 осіб, їх також перевіряють. Крім того, двічі було проведено знезараження лабораторії, куди випадково доставили матеріали, що містили вірус Ебола.

У свою чергу директор ЦКПЗ Том Фріден підкреслив, що "стурбований нинішнім інцидентом" і розпорядився провести повний розгляд "всіх аспектів" того, що сталося. ЦКПЗ зробить "всі необхідні заходи", запевнив Фріден.