У Росії сплетуть мереживо у формі анексованого Криму

У російській Вологді можуть присвятити черговий міжнародний фестиваль мережива "Vita Lacе" анексії Криму Росією

З такою ініціативою виступила головний редактор журналу "Крим-Північ" Діна Шевченко, передає Еспресо.TV з посиланням на "Крим. Реалії".

Шевченко запропонувала провести акцію на Кремлівській площі Вологди, де кожна з майстринь виготовить по мереживному півострову.

"Потім усі мережива будуть об'єднані в одне масштабне мереживне панно із зображенням Кримського півострова і написом "Крим - це Росія", - цитує Діну Шевченко прес-служба Євпаторійської міськради.

Готове панно хочуть передати музею мережива у Вологді.

Нагадаємо, у кінці лютого, початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США не визнали дане голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

Після цього США і Європейський союз ввів низку економічних санкцій проти Росії. Захід наполягає на тому, що Крим є частиною України.