У Росії вже побоюються можливості створення партії донбасівських "добровольців", - Матвій Ганапольський

Російський та український журналіст Матвій Ганапольський вважає, що у російської влади назріла проблема: що робити зі своїми найманцями, які повертаються після виконання "інтернаціонального обов'язку" з Донбасу на батьківщину

Таку думку він висловив у ефірі Еспресо.TV.

"Зараз російській владі найголовніше довести, що там не беруть участь російські війська і що вони там ніколи не брали участь, що це така "добровольча історія", як в американських фільмах, коли хлопці їдуть полювати, така от гра: "убий укра".

Тому з'явилася велика кількість таких зливів, я стежу за російською пресою, там повно хлопців, які зараз зізнаються, неспокійно кажуть, що "ми так збираємо людей", - розповідає Матвій Ганапольський.

За словами журналіста, російська влада нині думає, як себе уберегти від "камбеку" найманців, яких відправила у Донбас.

"Відомо, що це робиться на південному заході Російської Федерації, і російська влада зараз міркує, як називати цих хлопців, які повертаються з Донбасу. Ставлять питання: хто вони, герої війни, герої ВВВ? Що вони? Захищають інтернаціональний обов'язок? Це зараз стало проблемою для влади, тому що ці люди повертаються, вони сповнені енергії, вони постріляли зі зброї в "укрів". У них кров грає, а Росія дуже цього боїться, вона не хоче, щоб з'явилася якась партія, яку очолює, наприклад, який-небудь Гіркін. Він у відкриту оголошує Путіна націонал-зрадником. Каже, що "ми обидва будемо в Гаазі за всі ці справи, якщо ти не переможеш". Ну а Путін з відомих причин перемогти не може", - сказав Ганапольський.

Нагадаємо, що останнім часом з'явилася велика кількість повідомлень, де розкривається пряма участь російських найманців та військових у конфлікті на Донбасі. Відтак вчора вербувальник російських найманців на Донбас зізнався, що відправляє їх "гуманітарними конвоями".

Водночас, у Держдумі Росії днями посекретничали про статус "російських добровольців", які воюють в Україні.