У Санкт-Петербурзі арматурою побили експерта "Солдатських матерів"

У Санкт-Петербурзі двоє невідомих молодих людей побили арматурою лікаря, експерта правозахисної організації "Солдатські матері Санкт-Петербурга" і постійної комісії з військово-цивільних відносин Ради з прав людини Сергія Стрільченка

Про це в середу, 24 грудня, повідомляє інтернет-видання "Фонтанка.ру" з посиланням на Маріїнську лікарню.

За даними видання, двоє молодих людей напали на Стрільченко біля входу в будівлю лікарні. Це сталося після того, як він припаркував машину і попрямував до входу.

Як повідомляється на сайті "Солдатських матерів", на лікаря напали ззаду, побивши його залізними прутами. Невідомі, замасковані під робітників-будівельників, завдали йому близько двох десятків ударів, після чого зникли.

У прес-службі медичної установи розповіли, що зараз Стрільченко знаходиться в поліклініці лікарні, йому діагностували черепно-мозкову травму, забої та рвані рани. За даними організації "Солдатські матері Санкт-Петербурга", у нього також зламана нога.

Лікар упевнений, що цей напад було сплановано. Правозахисники стверджують, що це пов'язано з антикорупційною діяльністю Стрільченко у сфері військово-цивільних відносин, у тому числі і при призові в армію.

Сергій Стрільченко 16 років працював лікарем військкомату. Після того він активно домагався визнання незаконними видач "куплених" військових квитків.