В анексованому Криму "націоналізували" приватні газопроводи

В анексованому Криму майно приватних газорозподільних компаній перейшло у власність місцевої "влади"

Відповідну постанову "Держради" Криму розміщено на офіційному сайті так званого "парламенту" республіки, інформує "рупор" самопроголошеного уряду Криму сайт "Кримінформ", передає "Укрінформ".

Як повідомляється, документ визначає, що у власність Криму перейшли об'єкти газопостачання, в тому числі незавершеного будівництва, ТОВ "Джурчі" (Феодосія), ПП Укргазпром (селище Партеніт), ТОВ "Об'єднання Транс-Континенталь" (Кіровське), ПАТ "Керчгаз" (Керч), та ПрАТ "Теодосія" (Київ).

"Республіканським майном визнані газові мережі інших юридичних та фізичних осіб, крім газопроводів, що забезпечують приватні домоволодіння від відсікаючого пристрою до входу в будинок", - йдеться в повідомленні.

"Рада міністрів" Криму 7 жовтня ухвалила постанову про викуп майна приватних газорозподільних компаній "для гарантування безпеки газових поставок населенню".

У список увійшли підприємства ПАТ "Керчгаз", ТОВ "Джурчі", приватне підприємство Укргазпром і ТОВ "Трансконтиненталь". У приватних газорозподільних компаніях мінпаливенерго Криму з 23 жовтня призначило тимчасові адміністрації, які до завершення процедури викупу майна цих компаній відповідальні за функціонування об'єктів газопостачання.

Нагадаємо, Україна судитиметься із Росією щодо українського підприємства "Чорноморнафтогаз", яке видобуває нафту і газ на території нині окупованої Росією Автономної Республіки Крим.