В Києві невідомий кинув гранату під ноги Парубію (ДОПОВНЕНО)

Ввечері о 23:20 біля готелю "Київ" під ноги групі депутатів, серед яких був перщий віце-спікер парламенту Андрій Парубій, кинули гранату

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі ГУМВС України в місті Києві.

"Подія сталася, коли невстановлена молода особа кинула в сторону групи народних депутатів України вибухівку. Наразі експерти-криміналісти встановлюють чи це була граната РГД-5, чи світлошумова граната.

Після вибуху зловмисник побіг в бік Кріпосного провулку. Працівники столичної міліції розпочали його переслідування. Під час погоні невідомий кинув у бік правоохоронців ще одну гранату, внаслідок чого постраждав один міліціонер, який наразі госпіталізований. Проводяться заходи щодо встановлення особи та затримання нападника", - йдеться у повідомленні.

Однак в МВС не уточнили, чи постраждав хтось із депутатів. 

Слідчим відділом Печерського райуправління столичної міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 296 "Хуліганство".

Як згодом повідомили Еспресо.TV в київській міліції Андрій Парубій від вибуху не постраждав, його життю та здоров'ю нічого не загрожує.

В прес-службі самого Парубія Еспресо.TV заявили, що поки не коментують ситуацію з вибухом.

У свою чергу представники готелю "Київ" розповіли Еспресо.TV подробиці інцидентуЗа їхніми словами, невідомий наблизився до Парубія та двох його супутників на відстань блицько 30 метрів і кинув у їхній бік гранату, однак промахнувся - граната впала між машинами і бордюром.

Невідомого почали переслідувати представники міліції, які знаходились неподалік готелю. Під час погоні зловмивник кинув у правоохоронців ще одну гранату. В результаті інциденту один з міліціонерів отримав поранення ноги і був госпіталізований.

Згодом подробиці замаху повідомив і сам Парубій.