В Придністров’ї розповіли, як страждають від антиросійських санкцій

Санкції, введені відносно Росії, негативно відбилися на Придністров'ї. Про це заявив президент самопроголошеної ПМР Євген Шевчук

"Є об'єктивні економічні складнощі, які привнесені світовою економічною нестабільністю і політикою санкцій. Економічні агенти, які експортують або експортували продукцію до Росії, понесли відповідні збитки по ряду угод", - сказав він на прес-конференції, передає ІА "Новости Приднестровья".

За словами Шевчука, ряд промислових підприємств вже скоротили обсяги виробництва, деякі перебувають на межі повної зупинки, інші - втратили ринок до 50%. Шевчук додав, що сформована ситуація вдарить по податках та зайнятості населення.

Він також зазначив, що через нестабільність курсу валют в Росії, Україні та Молдові у Придністров'ї сталося падіння ділової активності.

Раніше міністр економічного розвитку невизнаної республіки Алевтина Слінченко заявила, що 2015 рік для Придністров'я буде важким. "З квітня темпи виробництва, імпорту та експорту значно знизилися, ця тенденція зберігається і зараз. Негативний вплив робить ситуація в сусідніх країнах", - сказала міністр.