ГПУ допитала Льовочкіна у справі розгону студентів

Сьогодні слідчі Генеральної прокуратури України допитали народного депутата Сергія Льовочкіна з приводу розгону студентів на Майдані Незалежності 30 листопада 2013 року

Про це повідомив старший помічник Генерального прокурора України з особливих доручень Валерій Карпунцов на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Крім того, 26.12.2014 року Головним слідчим управлінням допитано Льовочкіна С.В. з приводу причетності до розгону учасників мирних акцій 30.11.2013 року", - написав він.

Також він оголосив список осіб, які будуть викликані на допит до 30 грудня. Серед них - Шуфрич Н.І., Мірошниченко Ю.Р., Макеєнко В.В., Ківалов С.В., Герман Г.М.

"29.12.2014 їм поставлять кілька питань з приводу законів, прийнятих ВР 16 січня. Ще запросили на цей же день Олександра Єфремова. Але у нього вже інша тематика – вугільна", – додав він.

Нагадаємо, в опублікованому у російських ЗМІ інтерв’ю Янукович звинуватив Львочкіна в тому, що рішення розігнати Майдан 30 листопада 2013 року ухвалив саме керівник його адміністрації.

У відповідь на цю заяву Януковича колишній голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін, а нині народний депутат від "Опозиційного блоку" запросив президента-втікача приїхати до Києва і повторити свої звинувачення у прокуратурі.