Крим знову залишився без світла (доповнено)

Сьогодні вдень окупований Крим знову повністю відключили від електропостачання

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Крыминформ".

Знеструмленими опинилися всі населені пункти півострова, включаючи Армянськ, куди заходить окрема високовольтна ЛЕП.

За даними джерела в "Крименерго", на момент відключення лінія ЛЕП Каховка - Титан /Армянськ/ перебувала в ремонті, а три лінії були одномоментно вимкнені, включаючи ЛЕП, яка постійно живила Крим у разі виведення у ремонт інших.

При цьому власна генерація на даний момент обмежена Камиш-Бурунскою ТЕЦ. Сімферопольська ТЕЦ досі в ремонті, а Сакська не синхронізована на випадок аварійних відключень.

"Судячи з усього, після закінчення ранкового піку напруги мобільні газотурбінні електростанції також були зупинені, оскільки  перетікання з України без обмежень становить достатні для Криму 650 МВт", - пише видання.

Разом з тим, в "Укренерго" підтвердили, що дійсно розпорядилися припинити подачу електрики в Крим.

"26 грудня в 13:50 магістральна лінія електропередачі ПЛ-330 кВ Каховська - Джанкой, яка була на даний момент єдиною лінією, що живить Крим, відключена за розпорядженням НЕК "Укренерго". Раніше, 26 грудня з 8:12, в Криму застосовувалися графіки аварійних відключень та спеціальні графіки аварійних відключень. Станом на 14:20 електроенергію в розмірі 196 МВт виробляють генеруючі підприємства Криму", - зазначили в компанії. 

У ДТЕК додали, що відновлять подачсу електрики до Криму як тільки електроенергія надійне на магістральні лінії і підстанції.

Нагадаємо, 24 грудня російські і кримські ЗМІ повідомили, що зранку Україна повністю відключила півострів від електрики.

Згодом в Міненерго України підтвердили цю інформацію. Електропостачання Криму було відновлено через кілька годин.