На Київщині невідомі скоїли напад на наряд Держохорони і спалили їхню автівку

Вчора, близько 17-ї години в селі Білогородка, що на Київщини, невідомі скоїли напад на наряд Державної служби охорони

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГУ МВС у Київській області.

Як розповіли в міліції, що наряд охорони  прибув до одного з приватних будинків у селі Білогородка, де спрацювала сигналізація.

Правоохоронці блокували будинок, а водій у службовому автомобілі почав обстежувати прилеглу територію.

"Рухаючись в автомобілі, правоохоронець побачив, що автомобіль "Хонда" їде йому на таран. Після зіткнення, декілька невідомих вийшли з іномарки і почали розстрілювати в упор працівника міліції за кермом. Після чого боєць ДСО вибіг з автівки та відкрив вогонь у відповідь з табельної вогнепальної зброї.  На звук пострілів прибігли колеги. Дотримуючись правил особистої безпеки, відтягнули травмованого товариша в безпечне місце, допомогли та викликали підмогу. В цей час в бік міліціонерів знову почали лунати постріли та вигуки "Підривай автомобіль". Зловмисники підпалили своє авто, службову автівку Держслужби охорони та зникли у невідомому напрямку", - розповіли в МВС.

Для з’ясування обставин на місце злочину прибула слідчо-оперативна група, експертно-криміналістична лабораторія, вибухотехніки, кінологічна служба.

Пораненого бійця ДСО доправлено до районної лікарні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) та ст.348(посягання на життя правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.