Наталія Лігачова назвала нонсенсом відмову Нацбанку акредитувати Еспресо.TV

Рішення національного банку не акредитувати журналістів Еспресо.TV на прес-конференцію нічим не вмотивоване і неприйнятне для демократичної країни

Про це Еспресо.TV заявила медіаексперт, шеф-редактор порталу "Телекритика" Наталія Лігачова, коментуючи відмову Нацбанку акредитувати журналістів нашого каналу на прес-конференцію присвячену новому захисту стогривневої купюри.

"Дозвільна акредитація – це нонсенс. В свій час при президентові Ющенку працювала комісія зі свободи слова, яку очолював на той час Тарас Петрів. Тоді в цю комісію входило багато громадських організацій, ми розробляли рекомендації стосовно акредитації ЗМІ в органах влади. Ці рекомендації були прийняті тоді і направлені в усі структури влади, і ми говорили про те, що акредитація має бути для всіх ЗМІ, вона не має бути дозвільною і може регламентуватися тільки наявністю або відсутністю місць в приміщенні.  Я вважаю, що така поведінка Нацбанку вона нічим не мотивована", - заявила Лігачова.

На її думку, "сама по собі відмова не є нормальною для демократичного суспільства. А чому вони так зробили? Можливо тому що боялися критичних запитань, але це лише припущення".