"Укрзалізниця" скасовує залізничне сполучення з Кримом

З 27 грудня "Укрзалізниця" обмежує маршрут поїздів кримського напрямку до станцій Новоолексіївка і Херсон

Таке рішення пов'язане із забезпеченням безпеки руху, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу компанії.

"З метою забезпечення безпеки руху Укрзалізниця обмежує маршрут курсування поїздів кримського напрямку до станцій Новоолексіївка та Херсон. Поїзди, які відправлятимуться у рейс починаючи з 27 грудня, доїжджатимуть до зазначених станцій", - йдеться в повідомленні.

При цьому три міжміських поїзди, що зв'язують Крим з Росією, будуть скасовані.

Також "Укрзалізниця" скасовує перевезення залізничним транспортом будь-яких вантажів між материковою частиною України і Кримом.

Згідно з новим графіком, потяги №11 / 12 Київ - Сімферополь, № 28/27 Київ - Севастополь, №88 / 87 Ковель - Сімферополь, №86 / 85 Львів - Сімферополь, №90 / 144-143 / 89 Дніпропетровськ, Кривий Ріг - Сімферополь і №92 / 81 - 82/92 Кременчук (Полтава), Харків - Сімферополь, йтимуть до станції Новоолексіївка.

До станції Херсон слідуватимуть поїзди №310 / 309 Одеса - Сімферополь і №132 / 131 Хмельницький - Сімферополь.

"Пасажирам, які відмовляться від поїздки кошти будуть повернені у повному обсязі на станціях відправлення поїздів. Для цього пасажирам потрібно звернутися у залізничні каси повернення квитків. Також пасажири, зможуть повернути кошти за непрослідувану відстань. Для цього треба звернутися в залізничну касу станції висадки/посадки, де на квитку буде поставлена спеціальна відмітка", - зазначили в "Укрзалізниці".