Російські атлети зібралися в Київ на "Зірки жердини", якщо Бубка запросить їх

Російські легкоатлети візьмуть участь у щорічному турнірі "Зірки жердини", який був перенесений з Донецька до Києва, якщо отримають запрошення від організаторів

Про це заявив президент Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Валентин Балахничев, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Що стосується участі російських спортсменів у турнірі "Зірки жердини", то все залежатиме від запрошуючої сторони. Ми не їздимо на змагання, керуючись лише власними бажаннями. Нас запрошують, і ми їдемо. Незалежно від того, де ці змагання будуть відбуватися - в Києві, Лондоні чи якомусь іншому місті світу. Тому якщо нас запросять на "Зірки жердини", то ми поїдемо", - каже Балахничев.

Легкоатлетичний турнір зі стрибків з жердиною "Зірки жердини" раніше незмінно приймав Донецьк. У 2015 році через складну обстановку в країні перенесений до Києва. Згідно з календарем, опублікованому на офіційному сайті Європейської легкоатлетичної асоціації, змагання відбудуться 15 лютого.

Перший турнір "Зірки жердини" відбувся в 1990 році з ініціативи видатного українського стрибуна з жердиною Сергія Бубки, який зараз очолює Національний олімпійський комітет України.

У 1997 році змагання найсильніших стрибунів з жердиною були включені в офіційний спортивний календар Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій ІААФ. На цьому турнірі в різні роки було встановлено 11 світових рекордів.

Француз Рено Лавіллені на турнірі в Донецьку в лютому 2014 на один сантиметр (6.16) поліпшив світовий рекорд в закритих приміщеннях, встановлений Бубкою на тих же "Зірках жердини" в 1993 році.