Російський центробанк надав банкам доступ до "російського аналогу" системи SWIFT

Банк Росії з грудня 2014 надав кредитним організаціям новий сервіс з передачі фінансових повідомлень в форматах SWIFT за внутрішньоросійськими операціями

"Підключення банків здійснюється шляхом укладення відповідних договорів з Банком Росії. Нова послуга дозволить кредитним організаціям передавати повідомлення у форматах SWIFT через Банк Росії у всіх регіонах і без обмежень", - передає Еспресо.TV інформацію ТАСС.

Як пояснив регулятор, "новий сервіс реалізований з метою забезпечення безперебійності і безпеки передачі фінансових повідомлень всередині країни і є черговим кроком у напрямку вдосконалення системи послуг, що надаються Банком Росії".

У подібний спосіб Росія намагається убезпечитись від можливого відключення SWIFT у якості санкції з боку міжнародного співтовариства за агресію проти України. Нагадаємо, нещодавно Андрій Костін, глава одного з найбільших російських банків ВТБ, в інтерв'ю німецькому виданню заявив, що відключення Росії від платіжної системи SWIFT означатиме початок війни.