США заборонили польоти своїх літаків над Сімферополем та Дніпропетровськом

Федеральне управління цивільної авіації США заборонило польоти своїх літаків над Сімферополем та Дніпропетровськом задля попередження потенційної небезпеки

Про це йдеться у розпорядженні Федерального управління цивільної авіації, передає Еспресо.TV з посиланням на "Українську правду".

"Федеральне управління цивільної авіації вважає ці дії необхідними задля попередження потенційних небезпеки для людей і повітряних суден, що використовуються для таких польотів" - йдеться у розпорядженні.

У документі зазначається, що конфлікт, що триває на Сході України являє собою серйозну загрозу для цивільної авіації у цих зонах. При цьому автори нагадають про катастрофу у липні 2014 року, коли був збитий український Ан-26 у Луганську та малайзійський "Боїнг" з 298 пасажирами на борту.

Таким чином документ вносить зміни до розпорядження №113, ухваленого в квітні, згідно з яким були заборонені польоти на більшій частині Сімферопольської зони. З набуттям чинності поправок американські авіаперевізники не зможуть літати по всій Сімферопольській а також Дніпропетровській зонах.

Документ набуває чинності з 29 грудня 2014 року.

Нагадаємо, раніше Державіаслужба України закривала аеропорти Дніпропетровська, Запоріжжя та Харкова з міркувань безпеки.