Силовики накрили конвертаційний центр з обігом 2 млрд грн

Під час реалізації оперативних матеріалів співробітниками державної служби боротьби з економічною злочинністю припинено діяльність "конвертаційного центру" із загальним обігом коштів понад 2 млрд гривень

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю, передає Еспресо.TV.

До складу конвертаційного центру входило 45 фіктивних підприємств, через які члени злочинної групи проводили конвертацію безготівкових грошових коштів у готівку та виводили кошти підприємств реального сектору економіки в "тіньовий" обіг.

Як повідомив начальник Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Василь Пісний, службою спільно зі слідчими Головного слідчого управління в рамках кримінального провадження проведено вісім санкціонованих обшуків.

У ході слідчих дій вилучено фінансово-господарську документацію, 45 печаток та кошти в різних валютах на загальну суму понад 20 млн гривень.У 10 банківських установах Києва, Дніпропетровська, Миколаєва та Харкова на рахунки 40 підприємств накладено арешт.

За оперативною інформацією, даний центр також причетний до фінансування тероризму на сході нашої держави.

За фактами легалізації коштів та вчинення фіктивного підприємництва відкрито кримінальне провадження за ч.З ст.209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч.2 ст.205 (Фіктивне підприємництво) КК України. Зловмисникам загрожує покарання до 15 років позбавлення волі.