Терористи записали польську журналістку Еспресо.TV у "карателі" і снайпери "Айдару"

Ватажки фейкової "Новоросії" заявляють, що громадянка Польщі Б'янка Залевська під виглядом журналістки Еспресо.TV працює снайпером в українському батальйоні "Айдар"

Про це у соціальних мережах повідомив  співголова "Народного фронту  Новоросії", один з лідерів "Харківського опору" Костянтин Долгов, передає  Еспресо.TV.

Він стверджує, що нібито  Залевська брала безпосередню участь у тортурах і знущаннях над полоненими "ополченцями".

"Пам'ятаєте, я обіцяв розповісти про карателів з бандформування" Айдар ", які катували людей в місті Щастя і околицях? Обіцяв - розповідаю. Почнемо з громадянки Польщі якоїсь Б'янки Залевської. Пані Залевська в українських ЗМІ чомусь фігурує як "польська журналістка". В середині літа вона отримала поранення, як повідомили укроСМІ - "отримала важкі травми в результаті пострілу снайпера-терориста в колесо авто батальйону" Айдар ", - розповів Долгов.

"Погляньте на фото пані Залевської. Вас не бентежить те, що "журналістка" одягнена у камуфляж? Треба вважати, що працівники ЗМІ одягаються більш помітно, щоб їх відрізняли від військових - інакше їм може загрожувати небезпека. Але Б'янка  одягнена у камуфляж", - продовжує терорист.

Посилаючись на якогось невідомого свідка, Долгов стверджує, що у "тортурах і допитах (бойовиків, - ред.), крім "Айдара", брала участь Б'янка Залевська".

"Саме тоді стало відомо, що Б'янка  - ніяка не журналістка, вона снайпер. Власне, бойовики (українські військові, - ред.) цього і не приховували. Чому не приховували? Не думали, що свідок залишиться в живих. Але йому пощастило - був обмін, і його включили у список. Включили, судячи з усього, поспіхом, не подумавши", - сказав представник так званої "Новоросії".

Він також пообіцяв оприлюднити імена та фото всіх "колег" Залевської, причетних до "тортур і знущань над мирним громадянами і ополченцями".

" Частину з них вже впізнали - світ не без добрих людей, а колишня Україна - велике село, тут всі один одного знають. Я і мої колеги по проекту "Біла книга" докладемо всіх зусиль, щоб Залевська і її поплічники понесли заслужене кримінальне покарання за скоєні ними злочини", - погрожує Долгов.

Нагадаємо, кореспондент каналу Еспресо.TV Б'янка Залевська знімала сюжети в зоні АТО. 27 липня вона отримала тяжкі травми, зокрема, вогнепальне поранення та перелом хребта.

Після цього їй  зробили операцію на ключиці у харківський лікарні. Згодом її відправили літаком на лікування до Варшави.