Турчинов виступає за воєнний стан, якщо переговори будуть неуспішні

Якщо мирний план не дасть очікуваних результатів, то введення воєнного стану буде єдиним можливим варіантом

Про це в інтерв’ю "5 каналу" заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє Еспресо.TV.

На запитання, чи є він досі прихильником запровадження воєнного стану, Турчинов відповів: "У випадку, коли мирний формат, переговорний формат не дасть результатів, у нас не буде іншого варіанту".

Він також зазначив, що президент чітко та адекватно оцінює ситуацію і все робить для того, щоб забезпечити мирний шлях розвитку подій.

"Але президент є верховним головнокомандувачем і, повірте мені, він не буде жодної хвилини коливатись, коли відчує, що іншого шляху, крім активних військових дій немає", - додав він.

Нагадаємо, 24 грудня відбулася зустріч тристоронньої контактної групи у Мінську. Вона тривала близько п'яти з половиною годин. Учасники зустрічі, по її завершенню, не давали жодних коментарів.

На переговорах у Мінську мали намір обговорити припинення вогню всіма сторонами, відведення усіма сторонами важкої техніки, обмін полонених "всіх на всіх", доставку гуманітарних вантажів на підконтрольні бойовикам території для запобігання гуманітарної катастрофи.

Вчора стало відомо, що учасники контактної групи досягли домовленості про обмін полоненими у форматі "всіх на всіх".

Крім того, сьогодні у Генштабі повідомили, що готові відвести важке озброєння із зони розмежування на Донбасі при умові, що терористи при умові, якщо за 48 годин не відбудеться жодного обстрілу з боку терористів

Сьогодні за попередніми домовлиностями мала відбутися наступна зустріч контактної групи у Мінську, однак переговорів не було