В Одесі спорудили в'язану "ялинку" з синтепону, з якої після свят зроблять куртки для бійців

Дев'ятиметрове новорічне дерево зв’язане з синтепону завтовшки з руку

Учора ввечері в центрі Одеси біля пам'ятника Дюку відкрили незвичну "ялинку". Новорічний символ повністю зв'язаний з крупних білих ниток, повідомляє ТСН.

Увечері ялинку підсвічують зсередини, тож новорічне "дерево" видно здалеку.

Незвичайний арт-об'єкт створили всього за два тижні. Оригінальну ідею втілили в життя два десятки одеситів, як творчих, так і робітничих професій. 

"Спершу зварили дев'ятиметровий каркас, потім обтягнули його сіткою, ну а після вже одягнули нашу "ялинку" у светр", - розповіла одна з учасниць проекту Тетяна Бондаренко.

"Ялинку" в'язали з синтепону, розрізаного на стрічки. Таке рішення, якщо порівнювати з вовняною пряжею, в десятки разів заощадило бюджет новорічного проекту. Кожна "нитка" - завтовшки з руку, тому в'язати білосніжне вбрання майстрам довелося прямо на каркасі.

Усередині "ялинки" можна погрітися - під конусоподібним каркасом спорудили невеликий зал. Щодня з 16:00 до 18:00 там можна буде зустріти Дідів Морозів з різних країн. А в спеціальну скриньку при вході організатори пропонують опускати не тільки дитячі листи з побажаннями, а й свої проекти для арт-ялинки на наступний Новий рік. Автора найкращої роботи виберуть на старий Новий рік, 14 січня. 

Коли новорічні свята відшумлять, в'язану "ялинку" демонтують, "светр" розпустять, а пряжу віддадуть для набивання курток для бійців української армії.