В РНБО наголосили, що скасування потягів та автобусів до Криму тимчасове

Припинення залізничного та автомобільного сполучення між Україною та окупованим Кримом є тимчасовим заходом, щоб гарантувати безпеку мирних громадян в умовах зростання терористичної та диверсійної загрози

Про це заявив у суботу на брифінгу речник АТО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

"Всі рухи, які пов'язані з обмеженнями у пересуванні з території України на територію, яка зараз контролюється бойовиками й у зворотному напрямку, у тому числі й стосовно Криму, - все це робиться для посилення контролю. Дуже високою є ймовірність потрапляння під виглядом місцевих мешканців диверсійних груп. Зараз (проти України - Ред.) проводиться дуже активна розвідувально-диверсійна робота. Тому таке рішення було прийнято для убезпечення мирних громадян від діяльності диверсійних підривних груп", - сказав Лисенко.

Водночас він наголосив, що введені обмеження у пересуванні  є тимчасовими.

"Це тимчасовий захід, він не буде постійно знаходитися в такому режимі. Серед місцевого населення проводиться робота, щоб люди могли зрозуміти ситуацію. Зараз є дуже велика небезпека. Практично кожного дня відбуваються якісь диверсії, такі факти оприлюднюються нашими правоохоронцями. Ми просимо з розумінням  до цього поставитися. Тому що питання безпеки наших громадян  - це питання №1", - підкреслив речник АТО.

Нагадаємо, вчора Україна припинила залізничне та автобусне сполучення з окупованим Кримом. Про скасування потягів до Криму заявила також Білорусь.