Вісім бюджетних законопроектів у Раді визнали корупційними

Сьогодні Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції на своєму засіданні розглянув низку законопроектів щодо Державного бюджету на 2015 рік

За словами члена комітету Олега Осуховського, вісім з них визнано корупційними, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

Депутати вважають, що корупційні чинники містять проекти законів щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства, про житлово-комунальні послуги, лотереї, діяльність казино, букмекерську діяльність та інші.

На переконання Осуховського, ці документи "містять корупційну складову, й при цьому хтось наполегливо їх лобіює і намагається включити в Держбюджет попри негативні висновки антикорупційної експертизи".

За словами народного депутата, не можна ухвалювати в теперішній редакції й урядовий законопроект "Про скасування ліцензування імпортних ліків" - він також містить корупційну складову й порушує права фармацевтів.

Члени комітету вирішили повторно звернутися до Кабінету Міністрів про неприпустимість розгляду проекту закону про Держбюджет без детальних кошторисів.

На наступному засіданні, яке заплановане на 9 січня, комітет розгляне питання корупції в енергетичній сфері. На засідання запрошено представників правоохоронних органів та Міненерго.