Влада Північної Кореї порівняла Обаму з "мавпою у тропічному лісі"

Пхеньян погрожує почати наносити США "смертельні удари", якщо Обама продовжить свою політику щодо КНДР

Конфлікт між Сполученими Штатами та Північною Кореєю навколо кінокомедії "Інтерв'ю", що розповідає про змову з метою вбивства північнокорейського лідера Кім Чен Ина, триває. Пхеньян порівняв президента Сполучених Штатів Барака Обаму з "мавою в тропічному лісі", повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle.

Як зазначається в поширеній у суботу заяві Національної комісії оборони КНДР, у зв'язку з тим, що американський лідер наполіг на виході в прокат цієї кінокартини, керівництво КНДР назвало його дії такими ж нерозсудливими, як поведінка "мавпи в тропічному лісі", передає інформаційне агентство AFP.

Національна комісія оборони КНДР також покладає відповідальність на Обаму за перебої в роботі північнокорейського інтернету останніми днями, які призвели до відключення сайтів ЗМІ в КНДР.

Нагадаємо, після масованих кібератак і погроз застосування сили, що послідували з боку невідомих хакерів у зв'язку з постановкою фільму "Інтерв'ю", голлівудська кіностудія Sony Pictures спочатку скасувала вихід фільму в прокат, однак потім передумала. 25 грудня стрічка була показана приблизно в 300 невеликих кінотеатрах - не в останню чергу завдяки впливу Барака Обами.

В оприлюдненій заяві КНДР заперечує свою причетність до хакерських атак на Sony Pictures, але при цьому виступає із загрозою на адресу США. Якщо Вашингтон буде і надалі дотримуватися свого "зарозумілого і злочинного" курсу, Пхеньян почне наносити йому "смертельні удари", заявила північнокорейська влада.