Порошенко доручив уряду припинити відключати електроенергію в Україні

Петро Порошенко доручив уряду вжити всіх заходів для припинення віялових відключень електрики

Про це повідомляє прес-служба президента, передає Еспресо.TV.

"Я вважаю неприпустимим подальше продовження практики віялових відключень електроенергії, особливо напередодні свят", - наголосив Петро Порошенко під час доповіді Міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина про вихід з ладу 6-го енергоблоку Запорізької атомної електростанції у зв'язку з пошкодженням трансформатора.

Також президент доручив Уряду вжити всіх заходів для припинення віялових відключень і про результати доповісти йому.

Міністр енергетики та вугільної промисловості повідомив Президенту, що в ситуації, яка склалася, необхідно забезпечити імпорт електроенергії. При цьому Глава держави підкреслив, що цим має займатися виключно державне підприємство. "Жодних посередників у забезпеченні імпорту електроенергії бути не повинно", - сказав Петро Порошенко.

Нагадаємо, в Міненерговугілля повідомили, що Україна готова купувати російську електроенергію за оптовими цінами.

Як йдеться в повідомленні у суботу 27 грудня засоби масової інформації Росії від імені заступника Голови уряду Російської Федерації Козака поширили заявупро готовність російської сторони постачати Україні електроенергію з енергоринку Росії на пільгових умовах — за внутрішніми російськими цінами, а також без передоплати.

"Як відомо з відкритих джерел, ціна електроенергії на енергоринку Росії на сьогодні складає близько 2100 рублів (без ПДВ) за 1 МВт, що за офіційним обмінним курсом у гривні дорівнює приблизно 688 гривень за 1 МВт. Це значно нижче оптової ринкової ціни на українському енергоринку, яка в грудні 2014 року складає 941 гривню за 1 МВт", - йдеться в повідомленні міністерства.