ДП «ПрикарпатЗахідтранс» просить зупинити рейдерське захоплення підприємства

У понеділок, 29 грудня, весь трудовий колектив ДП «ПрикарпатЗахідтранс» у складі понад 1300 осіб вийшов на масові акції протесту проти рейдерського захоплення підприємства, що відбувається протягом останніх двох тижнів за активної участі вищих посадових осіб держави

Про це, як передають «Коментарі» стало відомо з повідомлення, поширеного прес-службою ДП «ПрикарпатЗахідтранс».

Акції протесту працівників проходять у Києві, перед головними адміністративними будівлями столиці і в Рівному, де відбуваються спроби фізичного захоплення приміщень компанії невідомими нападниками за підтримки підрозділів міліції. Люди вийшли на вулиці під гаслами «Дайте законно працювати», «Ні свавіллю міліції», «Ні бандитам в Україні», «Зупиніть рейдерське захоплення ДП «ПрикарпатЗахідтранс».

Керівник підприємства Чаба Кемпл пояснює: «Вже кілька тижнів усі працівники нашого підприємства живуть зі страхом за свою подальшу долю. Ми бачимо, як рейдери внаслідок незаконних рішень судів намагаються відібрати у людей роботу, залишити понад 1300 сімей без годувальників. Ми вже будемо оскаржувати ці рішення в касації. Все що ми хочемо - чесно працювати, жити за законом. Вся країна бачила, як припинили свою роботу нафтові компанії в Одесі, Василькові та Херсоні. Очевидно, хтось вирішив, що ми повинні бути такими».
Тепер працівники ДП «ПрикарпатЗахідтранс» висувають 3 основних вимоги: по-перше, зупинити рейдерське захоплення підприємства людьми в погонах; по-друге, дочекатися рішення Вищого господарського суду з касаційною скаргою, яку подав підприємство; по-третє, зупинити втручання держави в  роботу їхнього підприємства.

Нагадаємо, що 2 дні тому 30 озброєних молодих «помилково» захопили станцію з перекачування нафти іншого підприємства - «Укртранснафта» - розмахуючи рішенням Рівненського суду про передачу нафтопродуктопроводу «ПрикарпатЗахідтранс» у власність Фонду держмайна. Але зрозумівши на місці злочину, вони помилилися станцією, нападники намагалися втекти. Однак 15 осіб були затримані міліцією за планом «Перехоплення». Як повідомляє джерело в Житомирському УМВС, було заведено кримінальне провадження стосовно зазначених осіб. На допитах затримані дали свідчення, які ведуть до народного депутата з провладної коаліції (ім´я якого на користь слідства не розголошується). Також на слідчих йде колосальний тиск, щоб вони закрили справу і відпустили зловмисників.

Тиждень тому цей же нафтопродуктопровід намагався забрати в своє управління дочірнє підприємство Міністерства енергетики ДП «Понпей», яке разом з другим дочірнім підприємством «Укртранснафтопродукт» протягом останніх місяців було замішано в захопленнях Одеського НПЗ, Васильківської нафтобази та Херсонського нафтоперевалочного комплексу.

Довідка. Трубопровід ДП «Прикарпатзахідтранс» не єдине підприємство з постачання палива та його транзиту на Європу, що залишилося у спадок від СРСР. Основна частина інших продуктопроводів була знищена й зруйнована за часів незалежності. Підприємство дає понад 1300 робочих місць, є одним з найбільших платників податків. Трубопровід - це найбільш ефективний канал постачання дизельного палива в Україні.