Одеса і Миколаївщина потерпають від снігу, волонтери відкрили "гарячі лінії" та організували допомогу

На Миколаївщині в сніжному заторі застрягли 800 автомобілів, а по Одесі мешканці пересуваються на лижах

Мешканці Миколаєва та області вже близько шести годин не можуть вибратися зі снігового полону,  про це повідомляють НикВести з посиланням на повідомлення в соцмережах та дзвінки до редакції, передає Еспресо.TV.

Користувачі соціальних мереж скаржаться на те, що в їхніх автомобілях вже закінчується паливо та немає їжі, а на допомогу до них ніхто не поспішає.

Прес-служба Миколаївської облдержадміністрації повідомляє, що найбільш критичними є такі напрямки: Н-11 "Дніпропетровськ - Миколаїв", траса Р-06 "Ульянівка - Миколаїв".

Також проблемним є ділянка дороги в районі Березанки.

На ділянці траси від Вознесенська до Миколаєва в районі Себине застряг вантажний автобус, в якому після 6-годинного стояння вже закінчується паливо. Водій автобуса повідомив, що в заторі також багато пасажирського транспорту і ні в кого немає їжі.

Крім того, на трасі "Ульянівка-Миколаїв" в районі села Костянтинівка біля міста Нова Одеса, в сніговому заметі застряг автомобіль з 7-місячною дитиною.

Одесити розгорнули цілий  фронт допомоги тим, хто застряг у снігових заметах. У соціальних мережах безперебійно ширяться повідомлення про пункти допомоги і обігріву, а також про тих, хто потерпає

На сторінці у керівника Одеського кризового медіацентру Альони Балаби йде постійне оновлення інформації про волонтерів і нові пункти обігріву для постраждалих. 

Нагадаємо, станом на 18 годину Держслужба з надзвичайних ситуацій припинила рух по трасі "Одеса-Київ".

Також, через сильні снігопади 29 грудня було перекрито рух транспорту на автомобільних дорогах у Миколаївській, Херсонській і Запорізькій областях.

Обмежена робота морських портів в Одеській, Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях.
 
Через безперервні снігопади і шквалистий вітер тимчасово закрита частина контрольно-пропускних пунктів на кордоні Молдови з Україною і Румунією.