"Укрзалізниця" в наступному році удосконалить графік руху міжнародних та міжрегіональних потягів

Залізничники розглянуть можливість удосконалення маршрутної мережі в новому графіку руху потягів на 2015-2016 рр.

Залізничники розглянуть можливість удосконалення маршрутної мережі в новому графіку руху потягів на 2015-2016 рр.

Відповідне завдання фахівцям пасажирського господарства "Укрзалізниці" та Української залізничної швидкісної компанії (УЗШК) поставив заступник міністра інфраструктури Олександр Кава, повідомляє Интерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури.

"Кожен українець у середньому десять разів на рік користується послугами залізниці. Тому є доручення міністра інфраструктури, щоб новий графік став зручнішим і сучаснішим для пасажира. Незважаючи на складну фінансову ситуацію в країні, люди повинні відчути та побачити якісні зміни. Ми маємо знайти резерви і можливості для цього", - сказав А.Кава.

"Укрзалізниця" до початку роботи над новим графіком руху потягів, зокрема, має проаналізувати курсування міжнародного потяга Київ-Варшава. За словами заступника міністра, оптимізувавши роботу з рухомим складом поїзда в пунктах пропуску, можна значно скоротити загальний час у дорозі. Також для прискорення подолання відстані між столицями України та Польщі поїздом "Укрзалізниця" ініціюватиме спрощення прикордонно-митного контролю.

У внутрішньому сполученні О.Кава рекомендував залізничникам переглянути графік і маршрут потягів "Інтерсіті" та "Інтерсіті+". Йдеться про зміну часу відправлення-прибуття та періодичність (за днями тижня) курсування електропоїздів зі столиці до Кривого Рогу і назад, відкриття маршруту Київ-Вінниця-Київ, введення зупинок у львівському напрямку після станцій Кривин та Радивилів тощо.

Окрім цього, для розширення мережі курсування швидкісних електропоїздів заступник міністра доручив "Укрзалізниці" розглянути варіант формування з електропоїздів "Тарпан" та City Elefant 685 Skoda потягів європейського зразка місткістю 300-400 осіб. Такі ініціативи сприятимуть наданню пасажирам альтернативи для поїздок на короткі відстані, що, відповідно, збільшить пропозицію місць у потягах далекого прямування для осіб, які курсують на більші відстані.

Новий графік руху потягів із 2015 року вводитиметься в грудні, тобто кожної другої неділі останнього місяця року. Робота з підготовки графіка розпочнеться у березні. Тобто, у травні нового графіка руху не буде.