Російська "Татнефть" може продати заправки в Україні

"Татнефть" не виключає продажу мережі АЗС в Україні

Про це повідомив генеральний директор компанії Наіль Маганов на прес-конференції в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день ці заправки працюють, продажі ростуть", - сказав Маганов.

За його словами, компанія розраховує зберегти реалізацію нафтопродуктів на колишньому рівні, інвестиції в розвиток бізнесу не плануються.

"Якщо буде хороший покупець, чому б не продати, але не розраховуємо, що хтось в поточній ситуації вкладе гроші", - сказав Маганов.

Торкаючись теми "Укртатнафти", гендиректор нагадав, що за рішенням міжнародного трибуналу "Татнафти" зобов'язали виплатити $112 млн.

"Ми не задоволені цією сумою, ми сьогодні відпрацювали стратегію, як будемо працювати над відшкодуванням повного збитку компанії" Татнафта ", - сказав Н.Маганов.

"Татнафта" пред'явила позов Україну в травні 2008 року на підставі російсько-української угоди про захист інвестицій, укладеної в 1998 році, у зв'язку з насильницьким захопленням ЗАТ "Укртатнафта" в жовтні 2007 року і експропріації акцій "Татнафти" в ЗАТ "Укртатнафта". Російська компанія виграла справу - суд зобов'язав Україну виплатити "Татнафти" компенсацію в розмірі $ 112 млн плюс відсотки. "Укртатнафта" заявила про готовність компенсувати державі всі витрати, пов'язані з виплатами за рішенням суду.