Управління Донецької залізниці хочуть перевести до Красного Лиману

Управління Донецької залізниці хочуть перевести до Красного Лиману Донецької області

З такою ініціативою під час виїзного засідання парламентського комітету з питань транспорту в Краматорську 27 грудня виступив заступник голови ОДА Олександр Клименко, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Донецької ОДА.

"Переведення управління Донецької залізниці до Красного Лиману дозволить упорядкувати роботу підприємства і забезпечити стабільне перевезення вантажів", - підкреслили у прес-службі.

В ОДА зазначили, що через розміщення управління Донецької магістралі в Донецьку на сьогодні фактично блокується робота залізничного транспорту в усьому регіоні, зокрема вантажних перевезень, в результаті чого споживачі вугілля не можуть своєчасно одержувати з шахт паливо для свого виробництва.

"Наші теплові електростанції, що розташовані у Донецькій області, можуть виробляти на 3% більше електроенергії, при цьому регіон страждає від віялових відключень. Зокрема страждають і підприємства", - зазначив Клименко.

Нагадаємо, починаючи з травня, бойовики неодноразово підривали мости і ділянки Донецької залізниці, унаслідок чого була скасована низка поїздів.

"Укрзалізниця" прогнозує, що у разі подальшої дестабілізації ситуації на сході України за підсумками 2014 року залізнична галузь може втратити до 3 млрд грн.