Австрійський кінорежисер виявив секретний нацистський ядерний бункер

В Австрії кінорежисером була знайдена мережа підземних тунелів та бункерів, що використовувалися нацистами для розвитку атомної бомби

Комплекс був виявлений неподалік від маленького містечка Санкт-Георген-ан-дер-Гусен, поблизу Лінца, повідомляє Independent.

Андреас Сульзер, режисер, який проводить розвідувальні роботи, знайшов доповідь 1944 року американського шпигуна, який зазначав, що існує програма секретних озброєнь в цьому районі.

Об'єкт було побудовано з використанням рабської праці з сусіднього концтабору, Маутхаузен-Гузене.

Понад 30 гектарів були підключені до підземного заводу, де був побудований перший реактивний винищувач.

Після війн завод був перевірений, але ніхто не виявив добре прихований, таємний комплекс. Для того, аби розкопати вхід до бункера, потрібне було важке обладнання, яке може проходити крізь ґрунт, бетонні та гранітні блоки. 

"В'язні концтабору з усієї Європи відбиралися нацистами за певними навичками: фізики, хіміки та інші експерти працювали над цим жахливим проектом. Тому ми маємо розкрити правду заради жертв", - зазначив Андреас Сульзер.

Він також зазначив, що цей бункер був, скоріше за все, найкрупнішим збройним об’єктом Третього рейху. 

На цьому бункері працювали та померли від роботи близько 320 тис. ув’язнених. Поки міліція зупинила розкопки, оскільки немає дозволу на роботу на історичному об’єкті. Однак кінорежисер упевнений, що розкопки будуть поновлені найближчим часом.

Певна частина історичних артефактів, у тому числі шоломи СС та нацистські реліквії, вже вилучені з комплексу.