Представники "Фейсбуку" перепросили за додаток "Огляд року"

Керівництво соцмережі вибачилось перед тими, кому нагадало у своєму додатку про сумні події року

Нещодавно "Фейсбук" випустив додаток "Огляд року" спеціально напередодні свят. "Це був гарний рік! Добре, що ми провели його разом" – таке повідомлення з'являлося у користувачів мережі в стрічці новин. "Огляд року" дозволяє підбити підсумки останніх 12 місяців за допомогою автоматичного підбору фото зі стрічки користувача, розбиваючи їх на місяці. Однак не всі користувачі залишилися задоволені нових додатком, пише Mainpeople.

Соцмережа не нехтує згадувати і сумні події, іноді публікуючи огляд без відома користувача. Обурення досягло такого рівня, що сервісу довелося публічно вибачитися у формі офіційного листа.

Першою краплею в людському нетерпінні стало звернення веб-дизайнера Еріка Майера: у його підсумковому слайд-шоу опинився знімок молодшої дочки, яка загинула від раку мозку. "Ті з нас, хто втратив близьких, пройшли через розлучення, позбулися роботи або пройшли через інші труднощі, не хочуть знову згадувати минулий рік," - пізніше написав чоловік у себе на сторінці.

Відповідальний за функцію менеджер приніс Мейеру вибачення від імені компанії. За словами представника Фейсбук, сервіс був створений з метою нагадувати про хороше, а момент поганих подій не враховано: "Ця програма сподобалася багатьом, але в даному випадку ми викликали біль, а не радість". 

Він також додав, що соцмережа буде уважніше підбирати фотографії для слайд-шоу, однак сам проект закритий не буде.