Наразі 9 українських дзюдоїстів проходять олімпійську кваліфікацію-2016

Міжнародна федерація дзюдо (IJF) опублікувала перший рейтинг спортсменів, які успішно долають олімпійську кваліфікацію

Україну в цьому рейтингу представляють дев'ять спортсменів, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт Федерації дзюдо України.

Чоловіки: Георгій Зантарая (вагова категорія до 66 кг), Кеджау Ньябалі (-90 кг), Артем Блошенко (-100 кг) та Станіслав Бондаренко (+100).

Жінки: Марина Черняк (-48 кг), Старкова Олександра (-52 кг), Вікторія Туркс (-78 кг), і дві представниці категорії понад 78 кг - Світлана Ярьомка та Ірина Кіндзерська.

Зазначимо, цикл відбору на Олімпійські ігри-2016, які відбудуться у Ріо-де-Жанейро, почався 30 травня 2014 і закінчиться через два роки - 30 травня 2016.

Всього до змагань в Ріо-де-Жанейро буде допущено 386 дзюдоїстів. 252 з них будуть визначені на підставі прямої кваліфікації IJF (22 чоловіки в кожній з 7 вагових категорій і 14 жінок у кожній з 7 вагових категорій). 100 дзюдоїстів кваліфікуються на підставі континентальної кваліфікації (Європейська континентальна квота - 14 місць для чоловіків і 10 місць для жінок). Континентальна квота ґрунтується на місцях в континентальному рейтингу. Право її отримання має один спортсмен від країни, а також один континент може вибрати максимум двох спортсменів в одній ваговій категорії. Ще 20 спортсменів отримають спеціальні запрошення. Кандидатури для отримання запрошень будуть розглянуті на підставі прохань Національного олімпійського комітету. 14 бразильських дзюдоїстів будуть допущені до Ігор автоматично як представники країни-організатора.