У Москві злякалися бунту "навальників" і посилили охорону міста

Правоохоронні органи стягнули додаткові сили в центр Москви після оголошення вироку братам Навальним

Про це пише "Слон", посилаючись на інформацію російських журналістів і фотографів у соціальних мережах, передає Еспресо.TV

В основному силовики розташувалися в районі Манежної та Театральної площ, поруч з Красною площею і Кремлем. Перші автомобілі поліції в ці райони пригнали ще 29 грудня, незабаром після того, як стало відомо, що оголошення вироку опозиціонеру Олексію Навальному і його братові Олегу перенесли з 15 січня на 30 грудня.

Керівник департаменту регіональної безпеки та протидії корупції мерії Москви Олексій Майоров у розмові з "Інтерфаксом" оголосив, що "всі несанкціоновані акції будуть припинятися правоохоронними органами". Співробітники "гарячої лінії" метрополітену в розмові з ТАСС відзначили, що південний вестибюль станції "Охотний Ряд" на вихід закриють з 18:00 "до особливого розпорядження".

Нагадаємо, заклики прийти на акцію на підтримку Олексія Навального 15 січня перманентно з'являлися у соціальних мережах, проте після перенесення дати оголошення вироку змінилася і дата опозиційних акцій. Спочатку соціальна мережа "Фейсбук" на вимогу Роскомнагляду блокувала спільноти із закликами вийти на акцію, однак згодом керівництво ресурсу відмовилося від таких дій.

Сьогодні, 30 грудня, в Росії оголосили вирок опозиціонерам Навальним. Олексія засудили до 3,5 років умовно, його брата Олега також визнали винним та засудили до 3,5 років реального строку.