У Санкт-Петербурзі також зібралися прихильники Навального

Прихильники опозиціонера Олексія Навального зібралися на акцію протесту на вулиці Мала Садова в Санкт-Петербурзі

Про це повідомляє "Інтерфакс" у вівторок, передає Еспресо.TV.

Прихильники опозиціонера почали домовлятися про зустріч на його підтримку в соціальних мережах, після того як вранці йому та його брату Олегу було винесено вирок у так званій справі "Ів Роше", пише агентство.

У центрі міста були вжиті посилені заходи з охорони громадського порядку. На вулиці Мала Садова, де традиційно проходять протестні акції, а також на майданчику перед Гостиним двором було виставлено огорожу. У центрі міста були посилені наряди поліції.

Близько 19:00 прихильники Навального почали прибувати на Малу Садову. Проте, як уточнив кореспондент "Інтерфаксу", поки у натовпі не звучать гасла, ще не розгортаються транспаранти. Зі свого боку співробітники поліції теж не закликають присутніх припинити проведення несанкціонованої акції і розійтися.

Нагадаємо, сьогодні Олексій Навальний та його брат Олег були визнані винними у шахрайстві російським судом. Олексій Навальний отримав умовний термін, тоді як його брат - 3,5 роки реального строку. Олег Навальний був заарештований в залі суду.

Сьогодні ввечері на Манежній площі було скликано мітинг прихильників Навального, куди вирушив і сам політик, хоча знаходиться під домашнім арештом, за порушення якого яму загрожувало реальне ув'язнення.

Олексія Навального, який попри домашній арешт, вийшов на мітинг на Манежну площузатримали біля готелю "Ріц" на Тверській вулиці, він знаходиться в автозаку. Про це повідомив кореспондент "Медузи" Ілля Азар.

За його словами, Навального одразу ж вивезли.

Південний вестибюль станції метро "Охотний ряд" з 18:00 закритий для виходу пасажирів. Манежна площа перекрита.

Згодом Навальний написав про своє затримання у "Твіттері".

Наразі на Манежній площі декілька сотень людей.

Раніше поліція за допомогою гучномовця повідомила присутніх на Манежній площі, що акція не узгоджена з московською органами виконавчої влади, і попросила розійтися.