Яценюк пригрозив Демчишину відставкою

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина навести порядок у міністерстві протягом місяця в плані кадрових призначень або ж у іншому випадку буде розглянуто питання про його відставку

Про це Яценюк заявив на прес-конференції, передає кореспондент Еспресо.TV.

"Я прочитав на одному з сайтів про призначення в Мінпаливенерго. Вчора я офіційно дав місяць міністру енергетики, щоб він взяв під контроль його міністерство, кадрові призначення в міністерстві. Щоб був забезпечений порядок в структурах міністерства. Або я змушений буду пропонувати парламенту зробити кадрове рішення... Російських громадян за прикладом Григоришина там (в Міненерго, - ред.) не буде!" - заявив прем'єр.

"Про кадрах в цілому. Питання з одного боку простий, але з іншого боку - не дуже. У нас коаліційний уряд. Всі п'ять фракцій відправили своїх кандидатів і несуть солідарну відповідальність за дії уряду. Призначені міністри. Вони почали працювати, призначають заступників. Я їх не знаю. Я ліберальний прем'єр, я підписую призначення всіх, крім тих, де є явні порушення. Але я прошу допомогти мені, надати ту інформацію, якої не мають органи Міністерства внутрішніх справ... Ми не повинні допустити корупції", - додав прем'єр.

Раніше ЗМІ повідомили, що новим керівником державного підприємства НЕК "Укрненерго" призначений Юрій Касич, який був головою правління ВАТ "Чернігівобленерго", підконтрольного російському бізнесменові Костянтину Григоришину.