ЗМІ: Окупаційна влада Криму не надала обіцяних автобусів на "кордон" з Україною

Пасажири, що прибувають з материка до адміністративного кордону Криму з Херсонською областю, змушені пішки або на попутках добиратися до найближчого Джанкоя

У цьому кореспонденти "Крим.Реалії" переконалися особисто, прибувши на "кордон", на Чонгар, передає Еспресо.TV.

"Обіцяли, що з боку Криму чергуватимуть автобуси і нас довезуть до Джанкоя чи Сімферополя. А ми ось прийшли і нічого немає. Тепер або таксі викликати, а це шалені гроші, або родичів чекати, але на це треба кілька годин", - розповіла киянка Світлана, яка приїхала до Криму до батьків на новорічні свята.

На момент прибуття журналістів до українського прикордонного посту сюди підійшов автобус, з якого вийшли люди, з дітьми і сумками. Вони пішли до "кордону" пішки. У середньому цей шлях займає 6 годин, проте зараз в умовах негоди і зниження температури на вулиці, така прогулянка може істотно подовжитися, зізналися співрозмовники видання.

Раніше керівник кримської залізниці Андрій Каракулькін повідомив, що призначені пасажирські поїзди в прямому й зворотному напрямку: Сімферополь-Джанкой, Джанкой-Армянськ.

Каракулькін зазначив, що додаткові потяги призначені "з метою забезпечення транспортних потреб жителів і гостей Криму в умовах припинення "Укрзалiзницею" залізничного сполучення з півостровом".

За даними ЗМІ, квиток на плацкартне місце в поїзді Сімферополь – Джанкой коштує 500 рублів з постільною білизною й 450 рублів без білизни, у купе – "у районі 800 рублів".