У Москві зірвали показ документального фільму на підтримку Олега Сенцова

У московському "Театрі.DOC", де мав відбутися показ фільму "Сильніше, ніж зброя" на підтримку кримського режисера Олега Сенцова, якого утримують в Росії, влаштували обшук

Як повідомила на своїй сторінці у "Фейсбуці" директор театру Олена Грьоміна, представники правоохоронних органів прийшли в театр під приводом "замінування підвалу", після чого влаштували там справжній погром – замість пошуків "бомби" міліціонери перевіряли документи.

Театр знаходиться у семиповерховому житловому будинку, з якого було евакуйовано всіх жителів.

Грьоміна також розповіла, що в "заміноване" приміщення після евакуації приїхали "відважні" представники Міністерства культури, щоб переглянути фільм, показ якого планувався, на предмет екстремізму.

Після візиту людей з Мінкульту директор театру повинна сьогодні з'явитися у Міністерстві з уставними документами театру. Питання до документалістів: безкоштовний показ іноземного документального фільму без прокатного посвідчення.

Після "огляду місця події", як назвали це правоохоронці, в театрі затримали трьох людей. Їх протримали в поліцейському відділку кілька годин, однак завдяки втручанню адвокатів згодом звільнили.