Міліція затримала чоловіка за напад на російських журналістів в Києві

Вчора, 1 січня 2015 в центрі Києва сталася сутичка між журналістами одного з російських телеканалів та учасниками масового заходу

Як повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Києві, в результаті зіткнення оператору пошкодили відеокамеру, а у журналіста відібрали мобільний телефон.

Працівниками Шевченківського РУ подія внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч.2 ст. 186 (грабіж).

Правоохоронці затримали підозрювану особу. Зараз чоловікові оголошено про підозру у скоєнні обох кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, вчора в Києві пройшла смолоскипна хода ВО Свобода і Правого сектора, приурочене до 106-ї річниці з дня народження лідера ОУН Степана Бандери.

Також вчора російські ЗМІ поширили інформацію про напад на кореспондента LifeNews Жанну Карпенко та оператора Олександра Ульяненко під час висвітлення смолоскипної ходи.

Однак станом на вечір 1 січня у столичній міліції повідомляли про те, що порушень громадського порядку під час проведення заходу зафіксовано не було.