Нацрада з телерадіомовлення дасть оцінку і концерту Газманова на "1+1"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не залишить без уваги новорічні ефіри "1 + 1" та інших телеканалів

Про це повідомила перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк, передає Еспресо.TV з посиланням на "Українські новини".

"Нічого не залишилося без уваги. Ми моніторимо всі канали, і на першому своєму засіданні обговоримо проблему в цілому. А вона полягає не тільки в сенсі концертів, а в загальній ролі ЗМІ у побудові національної держави та зміцнення її обороноздатності, забезпечення прав і свобод громадян України", - прокоментувала Герасим'юк запитання кореспондента агентства про реакцію Нацради на трансляцію в ефірі телеканалу "1 + 1" програми "Дискотека 80-х" за участю російського співака Олега Газманова.

Нагадаємо, широкий суспільний резонанс виник після того, як телеканал "Інтер" у новорічну ніч транслював запис новорічної програми, в якій виступали ряд російських артистів, які є персонами нон-грата в Україні. Зокрема, Йосип Кобзон, Валерія, Олег Газманов.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що домагатиметьсяпоширення на ЗМІ поняття "персона нон-грата" та ініціюватиме відповідний законопроект.

Позбавити "Інтер" ліцензії також вимагає Комісія з питань поширення і демонстрації фільмів при Держкіно.

Сьогодні голова Нацради Артеменко повідомив, що питання про дотримання законодавства телеканалом "Інтер" під час новорічного ефіру буде порушене на найближчому засіданні, яке заплановане на 15 січня.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов написав листа голові Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрію Артеменку з вимогою анулювати ліцензію телеканалу "Інтер".