Невідомі напали на офіс "Інтера", - прес-служба телеканалу

Сьогодні, 3 січня, о 16.12 на офіс телеканалу "Інтер" було здійснено напад: цеглинами і каменюками розбиті вікна вхідної зони на першому поверсі

Про це йдеться у повідомленні прес-служби телеканалу, передає Еспресо.TV.

На щастя, ніхто із співробітників телеканалу не постраждав.

"На тлі істерії, штучно сфабрикованою навколо "Інтеру" протягом останніх декількох днів, фізичний напад на офіс компанії і пошкодження майна телеканалу "Інтер" ми вважаємо ще однієї провокацією і спробою тиску на канал", - йдеться у повідомленні.

Кілька людей з групи нападників (а їх було близько 20 осіб у масках) затримані представниками органів внутрішніх справ України.

"Звертаємо увагу влади та громадськості на цей кричущий інцидент і вимагаємо негайного розслідування всіх обставин цієї справи. Подібні хуліганські витівки на адресу телеканалу, його співробітників і його телеглядачів не можуть залишитися безкарними в правовій державі.

Телеканал "Інтер" дотримується принципів верховенства закону і виступаємо за шанобливе і цивілізоване ставлення як до глядачів, так і до виробників телевізійного продукту", - наголошують у прес-службі телеканалу.

Нагадаємо, широкий суспільний резонанс навколо телеканалу "Інтер" виник після того, як телеканал у новорічну ніч транслював запис новорічної програми, в якій виступали ряд російських артистів, які є персонами нон-грата в Україні. Зокрема, Йосип Кобзон, Валерія, Олег Газманов.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що домагатиметься поширення на ЗМІ поняття "персона нон-грата" та ініціюватиме відповідний законопроект.

Позбавити "Інтер" ліцензії також вимагає Комісія з питань поширення і демонстрації фільмів при Держкіно.

Голова Нацради Артеменко повідомив, що питання про дотримання законодавства телеканалом "Інтер" під час новорічного ефіру буде порушене на найближчому засіданні, яке заплановане на 15 січня.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов написав листа голові Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрію Артеменку з вимогою анулювати ліцензію телеканалу "Інтер". 

Також відзначимо, перший заступник голови Нацради Ольга Герасим'юк заявила, що Нацрада не залишить без уваги новорічні ефіри інших телеканалів, де відзначилися російські артисти, що є персонами нон-грата в Україні. 

У зв'язку зі скандалом "Інтер" зняв з ефіру всі новорічні концерти та мюзикли, зокрема і власного виробництва.