У ході конфлікту на Донбасі Україна бореться за мир у всій Європі, - Грібаускайте

Президент Литви вважає, що є багато форм підтримки України

Україна не одна в боротьбі з російською агресією. Зокрема, і Литва, і інші держави чинять нашій країні допомогу. Про це заявила президент Литви Даля Грібаускайте, передають Экономические известия.

"Ми бачимо різницю між країною, що захищається, і країною-агресором, яка не тільки нападає і підтримує терористів, але й сама поводиться як терорист", - зазначила вона.

"Ми робимо все можливе. Існує багато форм підтримки: це і створення україно-польсько-литовського батальйону, де українські солдати можуть тренуватися, і допомога наших інструкторів, і лікування українських вояків в наших госпіталях", - сказала вона, зазначивши, що є й інша допомога, проте говорити про ній не можна, оскільки це "державна таємниця".

Говорячи про взаємовідносини з президентом Росії Володимиром Путіним, Грібаускайте нагадала, що останній раз зустрічалася з ним у 2010 році, і нова зустріч відбудеться не скоро, "тільки коли Росія буде вести себе інакше".

Відмову Росії від будівництва "Південного потоку" президент Литви назвала перемогою Євросоюзу, який показав, що "неприпустимо використовувати нафту і газ в якості інструментів політичного тиску".

"Якби Путіна не вдалося зупинити, він рухався б далі вглиб Європи, використовуючи не тільки економічні засоби", - заявила Грібаускайте.