Ціна на Brent вже нижче $54

Нафта марки Brent дедалі дешевшає під час торгів на Лондонській біржі. У понеділок, 5 січня ціни на нафту цієї марки відновили відразу два нові рекордні мінімуми, пробивши спочатку позначку у $55, а потім і у $54

Про це повідомляє РБК, передає Еспресо.TV

"Вартість нафти марки Brent продовжує падати під час торгів на лондонській біржі ICE, пробивши позначку у $54 за барель. За даними на 17:35 мск, барель нафти цієї марки торгувався на рівні $53,91. Це новий рекордний мінімум з травня 2009 року", - вказується у публікації.

Раніше сьогодні котирування нафти Brent пробили позначку у $55 за барель. Дешевшає і нафта марки WTI. На торгах у Нью-Йорку вона також уперше з травня 2009 року відновила мінімум. Ціни на нафту цієї марки впали до позначки 50,90 за барель.

Від початку торгів ціна нафти Brent впала на 4,2%, а нафта WTI втратила 3,55%.

За даними Bloomberg, тиск на нафтові ціни чинять зростаючі пропозиції з боку Росії та Іраку.

Вслід за падінням цін на нафту продовжує слабшати і рубль. Під час сьогоднішніх торгів на Московській біржі російська валюта втратила по відношенню до долара більш як 3,5 рублів, по відношенню до євро - більш як 2 рублі. За даними на 18:00 мск, американська валюта торгується на рівні 59,48 руб/дол., європейська валюта - 70,96 руб/євро. 

Водночас у Ірані впевнені, що нафта подорожчає найближчим часом. Міністр нафти Ірану Біджан Намдара Зангане вважає, що ціна на нафту буде коливатися в діапазоні 60-90 $/бар. вже в найближчі місяці