Генпрокуратура винесла заочне засудження 22 прихильникам Януковича, - Ярема

Генеральна прокуратура України винесла заочне засудження у відношенні 22 осіб, причетних до зв'язків із колишнім президентом Віктором Януковичем

Про це повідомив генеральний прокурор Віталій Ярема під час брифінгу в Краматорську на Донеччині, передає Еспресо.TV з посиланням на "Апостроф".

"Ті посадові особи - і Янукович, і його прихильники, які скоювали злочини проти людяності - вони знаходяться в Російській Федерації, затримати їх сьогодні дуже важко. Тому законодавець прийняв рішення про заочне засудження, яке дозволить нам визначити винність або невинність тих людей, які сьогодні оголошені в розшук - а це 22 особи з числа прихильників Януковича. І визнати, показати всьому світові, що вони скоїли цей злочин. І повернути українські кошти, які були викрадені з бюджету і сьогодні знаходяться на рахунках чиновників уряду Азарова-Януковича", - сказав Ярема.

Також, за його словами, таким чином Україна зможе повернути вивезені кошти, що знаходяться на рахунках зазначених осіб.

"На банківських рахунках в Україні перебуває $ 1,8 млрд і 6 млрд грн. За кордоном - це і в країнах Прибалтики і Швейцарської Конфедерації перебувають близько $ 1,5 млрд, швейцарських франків, євро. Це кошти, які вивезені з України і вони арестовані за нашим поданням. Я сподіваюся, що після винесення вироку судами по заочному осуду ми обов'язково ці кошти повернемо", - додав генпрокурор.